Bevallen in het Bravis Moeder & Kindcentrum

Als baby verdien je de beste zorg. Of je nu klein bent of groot. Of je wat vroeger komt of juist wat langer blijft zitten. Of je nu in de buik al wat extra zorg nodig hebt, tijdens de bevalling of juist daarna. Daarom heeft het Bravis ziekenhuis het nieuwe Moeder & Kindcentrum op locatie Bergen op Zoom geopend. Volledig gespecialiseerd in de zorg voor baby's en hun ouders.

Bij elkaar blijven

Tijdens de bevalling worden u en uw partner niet meer verplaatst. Alle zorg vindt plaats in dezelfde kamer. Mocht het nodig zijn, dan is er een rechtstreekse verbinding met het
OK-complex van het ziekenhuis. Wij vinden de hechting tussen u en uw kind heel belangrijk, u blijft dus bij elkaar. Is voor de baby een couveuse nodig, dan komt deze in uw eigen kamer te staan. Ook de zorg rondom de baby (neonatologie) is onderdeel van het nieuwe centrum. Het gezin staat centraal, daarom bieden wij gezinsgerichte zorg.

Luxe en comfort

Luxe en comfort zijn prettige bijkomstigheden. De beval-, kraam- en couveusesuites zijn fraai  ingericht volgens het hotelconcept. Iedere kamer heeft bijvoorbeeld eigen douche en/of bad en wc. Bevallen kan in sommige gevallen ook in een bevalbad. Uw kraamtijd kunt u doorbrengen in de sfeervolle kraamsuites. Uw partner mag natuurlijk de gehele beval- en kraamtijd aan uw zijde blijven.

De beste zorg tijdens de bevalling

Door de zorg op een plaats te concentreren voldoen wij nu en in de toekomst aan alle kwaliteitseisen rond zwangerschap en geboorte. De keuze voor een enkele locatie betekent voor u mogelijk een iets langere reistijd. Hier staat tegenover dan 24 uur per dag goed op elkaar ingespeelde teams voor u klaar staan om u meteen te ondersteunen of in te grijpen als dat nodig is.